Студенти от Техническия университет в София показаха своя автомобил с който

...
Студенти от Техническия университет в София показаха своя автомобил с който
Коментари Харесай

Автомобилът на бъдещето според студентите от Техническия университет в София

Студенти от Техническия университет в София демонстрираха своя автомобил с който завоюваха трето място в Shell Eco-marathon тази година. Колата бе показана по време на Европейската седмица на подвижността в столицата.

Тя е конструирана напълно с фокус върху понижаване на нездравословните излъчвания в околната среда и невисок разход на сила. Автомобилът демонстрира визията, която младежите имат за това как ще наподобява бъдещето на превоза в европейските градове и разумно откри своето място в публичната самодейност за трета поредна година. Тяхното откритие употребява новаторски източник на зареждане с атомна горивна клетка, с цел да изминава оптимално разстояние с най-малък разход и излъчвания.

„ Автомобилът е същинско въплъщение на нашия принос към развиването на интелигентната подвижност. Участието ни в Европейска седмица на подвижността е чудесна опция да демонстрираме нашите ефикасни решения за резистентен превоз, в унисон с визията за подвижността на Shell и европейската общественост. Радваме се, че ползата към колата е толкоз огромен “, споделиха студентите от Техническия университет в София.

Екипът на Техническия университет в София, който се състезава в категорията „ Градски вид “ с атомна горивна клетка, се подреди измежду челните места в цяла Европа по време на Shell Eco-marathon 2017 в Лондон. Отборът на студентите съумя да измине 189 км/м3 със своя новаторски автомобил „ Феникс “ и се изкачи в класацията по отношение на 2016 година  

„ Светът интензивно търси решение на енергийните провокации посредством нови разработки и нововъведения във всички сфери на живота. Автомобилът на студентите демонстрира тяхната концепция за понижаване на въглеродния отпечатък и подрежда България измежду европейските страни с принос и дейна позиция в създаването на енергийно ефикасни решения в превоза “, разяснява Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България. 

През 2017 година България отбелязва 10 години присъединяване в Shell Eco-marathon Европа. От включването си в надпреварата българският екип наброява 400 студенти от четири образователни заведения – Техническите университети в София и Варна, Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „ Н.Й. Вапцаров “ – гр. Чепеларе.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР